Instaappointment Image

Mama s kioska – heroj dana

Home  /  Blog- Zrnca mudrosti  /  Mama s kioska – heroj dana

27.ruj., 2017 Komentari isključeni za Mama s kioska – heroj dana , , , , Blog- Zrnca mudrosti

Mama s kioska – heroj dana

226772

 

Ovo je priznanje svima mamama (i tatama) koji uspijevaju naći snage i motivaciju kada su umorni i iscrpljeni; priznanje svim roditeljima koji mudro koriste svoje vrijeme razvijenom fleksibilnošću; priznanje svima kojima je dječji smijeh i zagrljaj najveća nagrada.

 

Kupujući na kiosku, prodavačica je bila, za naše pojmove, neobično vesela i pristupačna, prema kupcima prije mene i prema meni. Komentirala sam s njom da joj je danas neki dobar dan i ono što je odgovorila istovremeno me i oduševilo i zamislilo.

 

Rekla je da je jučer došla umorna s posla, bilo joj je dosta svega, napornog stajanja na poslu i dugotrajnog stajanja u autobusu na povratku kući. Htjela se odmoriti, no kćer joj nije dala mira – molila ju je da se idu rolati. Mama je rekla sama sebi: “OK, treba mi kretanje, a imam vremena i za odmor jer sutra radim popodne. Jednom se živi, dani provedeni s djetetom će mi jednoga dana jako nedostajati. Bitnija mi je njezina sreća i vrijeme provedeno skupa nego sav odmor ovoga svijeta. Odmaram se dok sam s njom.” Ovo je rekla u jednom dahu i s puno žara tako da su svi na kiosku zašutili i zamislili se.

 

Otišla je s kćeri na rolanje i odlično se provela! Rekla je da su se zabavile, družile se, smijale i da joj je to iskustvo toliko napunilo baterije da je i danas vesela. Uspjela se i naspavati.

 

Mother_and_daughter_are_roller_skating

 

Tako mi je žena, koja radi za malu plaću, na nezavidnoj poziciji, izložena rizicima, očitala lekciju iz roditeljstva. Hvala joj na tome, osvijetlila mi je što je zaista bitno.

 

Što je Vama bitno u suživotu s djecom? Saznajte kod nas!


Comments are closed.