Instaappointment Image

Ti njega nazad

Home  /  Blog- Zrnca mudrosti  /  Ti njega nazad

17.ruj., 2017 Komentari isključeni za Ti njega nazad , , , , , , , Blog- Zrnca mudrosti

Ti njega nazad

stop-fighting-sibling-get-along-feature

 

Svaki roditelj želi da mu se dijete dobro snalazi u konfliktnim situacijama i da se iz njih izvuče nepovrijeđeno. Zato često savjetuju djecu što da rade i kako da se ponašaju kad do toga dođe. Još uvijek prevladava stav da treba vratiti istom mjerom nazad. Može li drugačije? Mi mislimo da može. Prepoznajete li neugodne situacije kao priliku za razvoj djeteta ili idete lakšim putem?

 

Jedna od najdražih stvari u radu s djecom su mi bile neplanirane situacije u kojima djeca razvijaju svoje vještine rješavanja sukoba i aktivnog slušanja. Volim promatrati djecu kako te vještine usvajaju i koriste, kako izrastaju u prekrasne kompetentne mlade ljude.

 

Zato sam ostala zatečena kad sam čula kako se dva roditelja hvale na koji način su riješili konfliktnu situaciju između svojeg i tuđeg djeteta.

 

Umjesto da su ohrabrili dijete na glas kaže što mu smeta, poticali su dijete da vrati nazad istom mjerom. Nije bila riječ o tučnjavi, nego o blagom nehotičnom fizičkom kontaktu. I što se događa? To isto dijete, koje roditelji potiču da vrati nazad, viđam da također ne primjećuje ostalu djecu oko sebe i radi iste “nepodopštine”.

 

Raste li to dijete u svojim sposobnostima i kompetencijama? Prema onome što sam vidjela, kompetentno je u tužakanju, plakanju kad nešto želi i izrugivanju drugima. Nema razvijene komunikacijske vještine na razini petogodišnjaka s kojima sam radila u vrtiću.

 

Naravno, nije dijete krivo. Snalazi se kako najbolje zna i može. Ti isti roditelji, kad ne dobiju od djeteta reakciju koju su željeli, omaložavaju, prijete i dijele djetetu epitete. Kako onda očekivati od djeteta da se ponaša drukčije? Pa roditelji se ponašaju na razini petogodišnjaka. Može li dijete biti drukčije? Može, tek kad roditelji počnu primjenjivati drukčiji pristup i integriraju ga u svoju svakodnevicu.

 

Želite i Vi promijeniti pristup u izazovnim situacijama?


Comments are closed.