Instaappointment Image

U vrtić bez suza 1. dio

Home  /  Blog- Zrnca mudrosti  /  U vrtić bez suza 1. dio

22.kol., 2018 Komentari isključeni za U vrtić bez suza 1. dio , , Blog- Zrnca mudrosti

U vrtić bez suza 1. dio

 

u vrtic bez suza

 

Vaša beba je narasla i kreće u novu avanturu, avanturu zvanu vrtić. Pri pomisli na odvajanje od vašeg mališana stisne vas u grlu? Ne želite niti razmišljati o tome danu? Kako pripremiti SEBE na odvajanje od djeteta? Zašto uopće pripremiti sebe, pročitajte u nastavku.

 

Kao i u svemu u životu, stav je važan. Stav prema ljudima, odnosima, predmetima, običajima… formira naše ponašanje u toj situaciji. Ako vam se stišće grlo pri pomisli na vrtić, ako vas boli želudac jer uskoro kreće adaptacija, ako ste nekome drugome predali zadaću odvođenja djeteta u vrtić – razmislite koji je vaš stav o vrtiću?

 

Smatrate li da je on nužno zlo? Previše je djece u grupama? Tete namjerno provjetravaju prostorije kako bi se djeca razboljela? Vrtić nije dobro mjesto za razvoj djeteta? Vaše dijete neće biti sretno u vrtiću? Neće ga imati tko pomaziti i zagrliti?

 

Stop.

 

S ovakvim i sličnim stavom ćete teškog srca prepustiti dijete. Plakat ćete oboje. Na poslu ćete neprestano misliti na svoje neutješno dijete i teže ćete se koncentrirati na posao.

 

Kakav stav vam treba?

 

Stav da je vrtić dobro mjesto za dijete. S djecom rade stručnjaci za rani razvoj. Netko pomno prati dječji razvoj i planira aktivnosti koje su upravo toj djeci potrebne. Što se u vrtiću radi – prijateljstvo tu se sadi. Dok netko pomno brine o djetetu, vi se možete učinkovito posvetiti svome poslu. Glavu gore. Zauzmite stav koji je potreban da najbolje pripremite sebe za odlazak u vrtić.

 

Kako što bolje pripremiti dijete za ovladavanje vještinama koje se usvajaju i u vrtiću, naučite na našem tečaju.


Comments are closed.